Deze pagina is bedoeld om je tips te geven voor werkstukken

Wat heb je nodig:

  • Boomschijf, draadeind 2 maal 10 cm, stevig ijzerdraad, hout voor voet, oase, spuitlak, mos, krammen, decoratie naar keuze.
  • ijzerzaag voor draadeind, zaag, boormachine, diverse soorten boortjes voor hout, lijmpistool en lijmpatronen.
Zaag de boomschijf doormidden iets boven het midden van de schijf. Zaag van een blok hout een voet minimaal zo breed als de schijf. Voor je twee gaten in de voet( let op de dikte van je draadeind, kies de juiste maat boor) gaat boren goed kijken waar je de gaten in de schijf wilt hebben. Als je een lang draadeind hebt zaag dan 2 maal 10cm hier van af en zet deze in de voorgeboorde gaten van je houten voet. Controleer nog eenmaal waar je moet boren in schijf en zodat je deze zo mooi mogelijk kunt plaatsen. Let op alleen 2 gaten in de onderste helft van de schijf. Als je nat oase gaat gebruiken spuit de zaagsnede van de beide helften in met lak. Zo kan er geen vocht in de schijf trekken. Ik lak altijd omdat ik dit werkstuk ook voor andere seizoenen wil aanpassen, dus hergebruiken is een optie. Om verbinding te maken tussen de ene helft, de oase en de andere helft gebruik je stevig draad of lange deuvels. Meet dit goed af en boor in beide helften gaten. Zorg ervoor dat je de smalle plak oase mooi aansluit op beide helften. Als je te veel beweging heb in de draadeinden kun je altijd wat lijm gebruiken. Je kunt mos, tilantia gebruiken als basis voor op de oase. Je basis is nu klaar. Laat je creativiteit nu vloeien en maak er iets moois van.
Wil je eigenlijk meteen aan het werk en heb je geen zin in al dat voorwerk mag je natuurlijk altijd deelnemen aan een van de workshops bij Lyts mar Smuk. Op de homepagina kun je je aanmelden en anders veel plezier.
Wat heb je nodig:

·       Takken, binddraad, allesknipper, touw, veel verschillende kleuren en soorten groen, lint, grote dennenappels, lijmpistool, lijm, decoratiemateriaal, lichtjes


Maak van takken een bosje zo dik als jezelf wilt, bind deze samen met binddraad aan beide kanten.Herhaal dit tot je alle zijden hebt. Leg de bosjes in een vierkant en bind de hoeken aan elkaar met touw. Let op, maak goed vast voor een stevige constructie. Je heb je basis nu klaar je kunt van alle takken groen een gevarieerd bosje maken. Kijk even naar je compositie en waar je hem wilt of kunt bevestigen. Ben je tevreden bind dan het bosje samen met binddraad en bevestig het stevig op jezelf gemaakte vierkant. Maak aan de bovenkant een strik naar keuze of verstop de uiteinde van je takken met decoratie. Versier je takkenbos met jouw gekozen decoratie en maak het geheel af met de dennenappels. Als je lichtjes met batterijen hebt kun je deze wikkelen om de dennenappel en de batterij verstoppen aan de achterkant van de takken.  

Een leuke zelfgemaakte deurversiering. Heb je geen zin om dit in je eentje te doen je  kunt je opgeven voor een workshop bij Lyts mar Smûk. 

Als je een gezellige avond wilt komen workshoppen. Wil je meer inspiratie kijk op de website www.lytsmarsmuk.com of facebook. Oh ja alle workshop kosten € 25,00 inclusief alle materiaal koffie of thee met wat lekkers. En wij ruimen op